Kan du stole på olivenoljen i butikken?

At olivenolje kan ha en positiv effekt på det farlige kolesterolet som kan føre til hjerteinfarkt og hjerneblødning, er dokumentert i flere studier. Det er derfor all grunn til å inkludere den gylne oljen i kostholdet. Men det er ikke det samme hvilken olje du velger.

Mennesker har laget olivenolje i flere tusen år. De første funnene av systematisert bruk av oliven er helt fra bronsealderen (3000–1200 f.Kr.) og stammer fra Teleilat Ghassul i dagens Jordan. Siden den gang har denne nyttige frukten bredt seg til så å si alle verdenshjørner og er i dag en velkommen gjest på de fleste matbord.

Europeisk oljejuks
Dagens olivenoljemarked er dominert av «de fire store» – Italia, Spania, Hellas og Tyrkia, som produserer over nitti prosent av all olivenolje i verden. Olivenolje er også en svært viktig eksportartikkel for disse landene, og det er store summer involvert, noe som dessverre har ført til at mange produsenter har falt for fristelsen til å blande inn olje av dårlig kvalitet i olivenoljen sin.

Riktig nok er mye av oljen fra disse landene i absolutt toppklasse, men det er også avslørt omfattende juks med både målinger og sertifisering av olivenolje, spesielt i Italia. Kontroller utført av Mattilsynet og tilsvarende institusjoner i andre land avslører gang på gang at olivenolje som kanskje til og med har betegnelsen «extra virgin», er tynnet ut. I en dansk undersøkelse utført av Fødevarestyrelsen fant man sågar olje som «ikke var egnet til menneskeføde», som det heter i rapporten.

Man finner de samme problemene i alle de store olivenolje-nasjonene, så italienerne er ikke alene om å legge en finger på vekten. Det er heller ikke slik at alle gjør det. Likevel er det all grunn til å være bevisst og oppmerksom når du velger extra virgin olivenolje i butikken. Det kan være en god idé å se etter olje som kommer fra mindre nasjoner, som Makedonia, Libanon eller Marokko, hvor vi henter olivenene vi baserer kapslene våre på.

PurOliv – mer oliven enn oliven
PurOliv er en standardisert pulverekstrakt som er utvunnet fra olivensortene dahbia og arbequin, som vokser ved foten av de mektige Atlasfjellene. Kjølige vintre, rikelig med rent vann og et karrig jordsmonn skaper perfekte forhold for disse olivenene, som er kjent for sitt ekstremt høye nivå av vitaminer og antioksidanter.

Tre gode grunner til å velge PurOliv:

 • Proppfull av antioksidanter
  Oljen vi bruker til PurOliv, inneholder tretti ganger mer hydroxytyrosol (verdens kraftigste antioksidant) [internlink: Husk dette ordet] enn extra virgin olivenolje. De ferdige kapslene inneholder opptil 2000 ganger så mye antioksidanter som vanlig olje, fordi vi også tilsetter olivenbladekstrakt.
 • Bra for magen
  Oliven og olivenolje har en svært gunstig sammensetning av fettsyrer, noe som letter opptaket av næringsstoffer i tarmen, også fra andre matvarer.
 • Hjertevenn
  Flere studier viser at daglig inntak av oliven og olivenolje har gunstig effekt på det farlige kolesterolet*. I tillegg inneholder PurOliv tiamin, som bidrar til normal hjertefunksjon.
 • KOLESTEROLET – Olivenpolyfenoler beskytter fettstoffene i blodet mot oksidativt stress*
 • HJERTE – vitamin B1 (Tiamin) for å opprettholde hjertets normale funksjon
 • MUSKLER – vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon
 • BESKYTTER CELLENE – vitamin E for beskytte cellene mot oksitativt stress
 • IMMUNFORSVARET – vitamin D bidrar til å opprettholde immunforsvarets normale funksjon

*Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 20 g olivenolje

Prøve PurOliv? Bestill i skjemaet under og få pakken direkte til postkassen.

Bestill Puroliv™ Hjerte i dag

 • Adressen gjelder som leveringsadresse. Dersom fakturaadresse er en annen enn oppgitt adresse, vennligst kontakt kundeservice etter gjennomført bestilling.

Bestill Puroliv™ til 299 kr for per måned. Selges som abonnement UTEN BINDINGSTID. Etter første levering vil du vil motta en måneds forbruk hver måned frem til oppsigelse for kun 299 kr. Vi har alltid GRATIS FRAKT rett hjem i postkassen.

Du kan enkelt stoppe eller pause abonnementet ditt ved å gå inn på "Min side" eller kontakte kundeservice. Ved evt. oppsigelse må dette gjøres innen 14 dager etter fakturadato for siste levering (ved for sen oppsigelse forpliktes du å motta neste planlagte levering).

Kosttilskudd er ingen erstatning for et variert kosthold. Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Lagres mørkt og tørt, ikke over romtemperatur. Lagres utilgjengelig for barn.