Slik følger du middelhavsdietten

Svensk forskning har vist at folk lever lenger hvis de spiser mer tradisjonell middelhavskost. Finn ut hva middelhavsdietten går ut på, og hvilke matvarer du bør spise for å følge den.

Hva er middelhavskost?

Middelhavsdietten regnes for å være et hjertevennlig kosthold. Årsaken til det er det høye innholdet av enumettet fett – altså en type fett som en rekke forskere og ernæringseksperter har valgt å kalle «det sunne fettet». I tillegg er dietten svært rik på vitaminer og antioksidanter.

Matvarer i middelhavsdietten

Frukt og grønnsaker utgjør en stor del av middelhavskostholdet. Grønn salat, løk, kål, agurk og spinat er viktige eksempler, og felles for disse er det lave kalorinivået – og det svært høye innholdet av essensielle næringsstoffer. Husk å supplere med fisk og kjøtt av mager sort, som torsk og kylling. Det sunne fettet har dessuten stor plass i middelhavsdietten. Gjerne spis en håndfull usaltede nøtter daglig, i tillegg til å gi maten et par spiseskjeer olivenolje. I kostrådene fra norske myndigheter står det at du blant annet bør bytte ut usunt fett med olivenolje.

Hvorfor velge Extra virgin olivenolje?

Oliven er blitt dyrket rundt Middelhavet i tusenvis av år, og er fremdeles den mest kjente matvaren i middelhavskostholdet. Den kjernesunne oljen fungerer både til steking og som smakstilsetter. Olivenoljen er rik på antioksidanter og enumettet fett, noe som er godt for både hjerte, kolesterol, blodtrykk, muskler og ledd. Hvor næringsrik olivenoljer er varierer. Det viktigste for deg som vil bruke det i matlaging er å velge en av typen Extra virgin.

Kosttilskudd med verdens sunneste olivenolje

Ved foten av Atlasfjellet i Marokko vokser oliventrær med en form for Extra virgin olivenolje som er så sterk at den ikke kan brukes i mat. Men det finnes kosttilskudd laget av denne svært næringsrike olivenoljen, og slike tilskudd er anbefalt som et supplement til deg som vil følge middelhavsdietten.

Les om olivenoljekapsler

Les også:

Prøv PurOliv™ i 1 mnd. for kun 99,- (ord. 299,-) Ingen bindingstid. Gratis frakt.

Bestill nå